Història Swing i Au

Arxiu PDF. Versio 1.0  Tamany 1mb

L’associació Swing i Au naix d’una necessitat. Per a trobar els seus orígens hem de remuntar-nos a l’any 2015, quan un reduït grup de ballarins, bastant novells, de Lindy Hop, però molt entusiastes i amb moltes ganes d’aprendre, no trobava en tota la província de Castelló un ambient en el qual poder relacionar-se amb altres hoppers i continuar creixent. Quan parlaven de com era ballar swing a Castelló, sempre deien: “podem ballar amb els ulls tancats i saber qui és la nostra parella”. Mentrestant, veien com en altres províncies pròximes, com València, l’escena swing creixia exponencialment, i hi havia multitud de classes i esdeveniments.

Van estar anys anant a ballar a altres ciutats, als seus festivals, classes, clandestins, etc.; i encara que això va estar genial i els va formar com a ballarins i va unir com a amics, el swing continuava sent inexistent a Castelló, per la qual cosa molta gent que no podia o no volia seguir eixe ritme de viatges i desplaçaments, es va quedar pel camí, i va fer el grup cada vegada més xicotet.

En un d’eixos múltiples viatges, van tindre la immensa sort de topar-se amb un grup de manyos, que els van acollir com a germans en el seu ja famós Piriswing.

Eixe cap de setmana de Juliol de 2016, va ajuntar a 90 manyos amb els 8 bojos de Castelló, en el Chate dels Pirineus. No hi havia tele, no hi havia internet ni cobertura mòbil, només un grup de gent, amants del swing (i del bon menjar), passant un dels millors caps de setmana que recorden. Va ser un cap de setmana màgic, en el qual el menys important van ser els passos apresos. D’ací va nàixer una gran amistat, que esperem perdure en el temps.

Van ser els manyos i la seua Associació Swing On, els que els van mostrar el sentit d’una associació de swing i els que els van animar i van ajudar en aquest camí; sense la seua ajuda, haguera sigut moltíssim més complicat i per descomptat, més àrid i menys divertit.

Al principi, muntar una associació els sonava a utopia, ni tan sols s’ho podien prendre de debò: per on començar?; però el temps va anar passant i cada vegada eren més conscients que si volien veure créixer el swing a Castelló, no podien continuar delegant en “uns altres” i que havia arribat el moment de posar-se a la feina.

Arribem a Juliol de 2017, un matí d’estiu, un grup de 4 amigues unides pel Lindi Hop, van quedar per a fer ioga a la platja i desdejunar després. Va ser durant eixe desdejuni, parlant de la inexplicable falta d’escena swing a Castelló, quan va sorgir la pregunta: “I si muntem una Associació? Si volem que es conega el Lindy Hop i tota la cultura i música swing a Castelló, cal mostrar-ho. Cal ballar al carrer!”. Ja no sonava a utopia ni a bogeria. Eixe mateix dia ho van parlar amb la resta del grup, ,que ràpidament es van apuntar a la idea, aportant cadascun d’ells les seues habilitats i els seus punts de vista. Aqueix grup d’11 persones va ser el germen inicial de Swing i Au. Seguien sense tindre ni idea de per on començar, però tenien al seu costat als seus germans manyos de Swing On per a tirar una mà. Amb ells, una mica d’imaginació, un “polsim” de treball i moltíssima il·lusió, segur que ho aconseguirien.

Tota la resta, ja ho coneixeu.

error: Contingut protegit